Don't worry,be happy!!!

Don't worry, be happy!!!
 
HomeHome  CalendarCalendar  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Neodustajanje od svojih planova

Go down 
AuthorMessage
Hermes
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 103
Age : 29
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Neodustajanje od svojih planova   Wed Jul 23, 2008 5:59 pm

Ponekad se odvažimo da pođemo putem koji može biti trnovit, ali za nas vrlo značajan. Nekad nam ne smeta ni što na leđima nosimo prevelik teret, najviše zbog toga što osećamo da možemo da ga podnesemo. I, naravno, zato što očekujemo da na kraju ubiramo plodove svog rada ili zato što očekujemo da nam se ponovo pruži prilika da uradimo nešto što je davno trebalo obaviti, a mi to iz nekih razloga nismo učinili. A sve čemu pristupamo treba da ima naš lični pečat, s racionalno potrošenom energijom, sa srazmernim ulaganjima, s punom svešću o tome da nas u suprotnom očekuje nepotrebno iscrpljivanje.

Neodustajanje od svojih planova, ako su dobro smišljeni, može da bude osobina zlata vredna. U redu, sugestije mogu da stignu s različitih strana, ali treba prihvatiti samo one za koje osećamo da nas neće previše udaljiti od prvobitnih zamisli i koje su date uz veliku motivisanost da se naše zamisli i ostvare. Oni koji nas ne razumeju ne treba ni da pokušavaju da se bave kritikom. Da bi se neka ideja od zamisli pretvorila u konkretno delo, potrebna je stabilnost. Zato je dobro okružiti se osobama koje znaju šta žele od života. Naravno, mogućnost da se dogodi neočekivano ne može da bude isključena, ali svaka nepredviđena situacija može da bude adekvatno i dinamično rešena uz samo malo truda. Treba reagovati brzo, bez upadanja u konfuzije, posebno onda kada neko od nas očekuje da donesemo važnu odluku.

Na kraju, kada razmišljamo o bogatom društvenom životu, ili o tome da je možda najvažnije zadržati svoju slobodu, da je najvažnije živeti po svojoj volji, shvatamo da i ne grešimo toliko puno. Ako stojimo iza svake odluke koju smo doneli, ako smo u dovoljnoj meri iskreni prema sebi i ako nismo malodušni, paradoks o stalnoj potrazi zapravo i ne postoji.

Da li lako odustajete od nekih svojih planova? scratch
Back to top Go down
View user profile
 
Neodustajanje od svojih planova
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Don't worry,be happy!!! :: Zabava :: Trac partija-
Jump to: