Don't worry,be happy!!!

Don't worry, be happy!!!
 
HomeHome  CalendarCalendar  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Muske fantazije o plavusama

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 204
Age : 32
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Muske fantazije o plavusama   Sun Jul 27, 2008 3:43 am

Plavuša je "dar" koji priželjkuje gotovo svaki muškarac, navodi dr. Rasel Brik u svojoj knjizi "Boli me brak" ("J' ai mal a mon couple"). Bujna plavuša sa velikim i bujnim grudima, koja nikada ne zaboravlja šta znači biti žena i kojoj je potreban muškarac, to je prva žena koja će da raspali mušku maštu, ali i poslednja kojom će se on oženiti.Da li je fatalna žena ona koja proždire muškarce ili je naprotiv, ona povređeno dete? Muškarci je obično zamišljaju kao pametnu, što je vrlo stimulativno, a duboko u duši, kao nežnu i krhku. Ipak, nikada ni u šta ne mogu da budu sigurni i možda je zato to jedina žena koja može da ubedi muškarca u njegovu muževnost (seksualnost).

Muškarci su oduvek "padali" na plavuše bilo da su one prirodne ili farbane, platinaste ili pepeljaste, svi maštaju o njima. Mit o plavokosim gospodaricama muških snova i žudnji objašnjava i psihoterapeut Martina Tejak, specijalista za bračne probleme. "To je jednostavno tako, ako muške snove i žudnje objasnimo nesvesnim sećanjem na devojčicu iz obdaništa ili osnovne škole u koju je bio zaljubljen, da li to znači da se muškarcima dopadaju žene koje su ostale nezrele i detinjaste?" Duboko u muškoj podsvesti počiva san o nežnoj (beloj) vili, ali često i lična nesigurnost u spostvenu sekusalnost, ili potreba da podčini ženu u muško-ženskim odnosima, te su plavuše po usvojenom stereotipu "slabija polovina, slabijeg pola" i samim tim manji rizik od ličnog ili mačo neuspeha.
Ipak kompletni odgovor je mnogo složeniji, jer muškarcima se dopadaju različite kategorije - tipovi plavuša.

SUSRETLJIVE DAME
Kako bilo da bilo, još su se antičke dame odricale svoje tamne kose da bi udovoljile muškoj populaciji, te da bi se pridružile klanu za kojim jači pol uzdiše. Jer kada se farbaju u plavo, žene udovoljavaju željama muškaraca koje naslućuju, ali ne samo to. U detinjstvu sam bila plavokosa, kažu neke, kao da na takav način žele da ostanu devojčice, kao da im je teško da odrastu, i samim tim da - ostare.

NORDIJSKA PLAVUŠA
Ovaj tip, stereotip sa naslovnih strana časopisa, muškarcima uliva osećaj sigurnosti. Ona izgleda kao neko ko nikada nije nervozan, a njen direktni pogled i besprekorna koža deluju umirujuće, poput emocionalnog anastetika. Fantazija o nordijskoj plavuši nije fantazija o seksualnoj zavodnici, već o idealnoj majci sa kojom se ostaje u doživotnoj vezi.

NEODOLJIVA PLAVUŠA
Iza njenih zanosnih oblina često se krije devojčica, kojoj je otac potrebniji od svakog drugog muškarca. Uverena u svoju nepobedivost, ona se ne usteže od provokativnog ponašanja. Međutim, kada prođe mladost, takvo ponašanje odražava emocionalnu, psihičku i seksualnu nezrelost. Ona privlači poglede i pažnju svojim izgledom, da bi odvratila pažnju od svog uma.

HIČKOKOVSKA PLAVUŠA
To je plavuša sa dva ili više lica. Hladna, bez bora i gotovo bezizražajna, ona je u stvari, čista suprotnost utisku koji ostavlja na prvi pogled. Ponekad ume da bude i histerična, pošto čini sve kako bi probudila mušku požudu, uprkos tome što deluje nedostupno. Njena ženstvenost i narcisoidnost savršeno se slažu sa njenim besprekornim kostimima.

FATALNA PLAVUŠA
Sirova i vrlo samouverena, ona ne poteže za trikovima i pred muškarcima se uopšte ne oseća inferiorno u bilo kom pogledu. Obožava da se hvata u koštac sa različitim izazovima. Ali, da li bi mogla da voli muškarca sa kojim je u rivalskom odnosu. Verovatno bi prvo morala da reši problem vezan za sopstveno detinjstvo i za "tragove" koje u sebi nosi. Koga ona želi da osveti? Sebe? Svoju majku?, Na sva ta pitanja treba tražiti odgovore kroz psihoanalizu.
Back to top Go down
View user profile http://be-happy.foromotion.net
 
Muske fantazije o plavusama
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Don't worry,be happy!!! :: Ozbiljne teme :: Musko-zenski kutak-
Jump to: