Don't worry,be happy!!!

Don't worry, be happy!!!
 
HomeHome  CalendarCalendar  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Umesto porodice zene biraju slobodu

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 204
Age : 32
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Umesto porodice zene biraju slobodu   Tue Jul 22, 2008 2:44 am

Sve više žena umjesto braka i obitelji bira slobodu. Naime, najnovije istraživanje pokazalo je da se broj žena koje žele živjeti bez partnera udvostručio. Štoviše, te žene uopće ne traže partnera već žele same uživati i trošiti svoj novac

Prema statistikama, u Velikoj Britaniji osam posto žena u dobi od 25 do 44 godine živi samo, a prije 20 godina taj je postotak bio dvostruko manji.

Ovaj novi trend ide ruku pod ruku sa sve većim brojem razvoda i sve manjim brojem sklopljenih brakova.

Istraživanja su pokazala i da dvije trećine ljudi misli da može imati ispunjen život bez partnera. Stoga će kuće za samce i samice postati velik trend u idućih deset godina, a na njih će otpadati čak 70 posto novogradnje.

'Ako ste zaposleni i imate mnogo prijatelja, biti u vezi postaje nevažno, predstavlja emocionalni rizik i zahtijeva mnogo ulaganja i odricanja. Također, ženama više ne treba financijska sigurnost veze', rekla je psihoterapeutkinja za veze Paula Hall.

Žene koje odluče da neće imati djecu manje su stigmatizirane nego prije i prihvaćenije su u društvu.

'U osnovi, žene se osjećaju ugodnije kada sa svojim životom mogu činiti ono što hoće', kaže terapeutkinja Hall.

I nekoliko poznatih i uspješnih žena priznalo je da nadasve cijeni svoju slobodu. Jedna od njih je pjevačica Kylie Minogue koja je nedavno izjavila da vjerojatno nikada neće zasnovati obitelj, a glumica Cameron Diaz rekla je da voli biti sama i da joj to dobro ide.

Sociolog Jan Macvarish sa Sveučilišta Kent, autor studije 'Razumijevanje populacije koja živi sama', nekoliko je godina proučavao živote žena koje su odlučile živjeti same. Tvrdi da su promjene u društvu utjecale na taj trend te učinile prihvatljivim pojavu da žene dulje nego prijašnjih desetljeća ostaju izvan braka. Ovaj se novi obrazac ponašanja posebno odnosi na obrazovane žene s karijerom iz urbanih sredina.

No na odluku žena da žive same utjecali su i drugi faktori. Naime, sve je manje primjera sretnih parova, a novine su prepune onih negativnih, razvoda i prekida.

Jedno istraživanje pokazalo je da 60-godišnjakinje koje žive same opisuju svoj život puno zdravijim i sretnijim nego one koje su u vezi ili braku.

Također, danas je i manji pritisak da žena mora do određenih godina stupiti u brak i postati majka.

Očito je: stari obrasci ponašanja sve se više gube u današnje vrijeme.
Back to top Go down
View user profile http://be-happy.foromotion.net
 
Umesto porodice zene biraju slobodu
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Zemlje Eninoka

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Don't worry,be happy!!! :: Ozbiljne teme :: Musko-zenski kutak-
Jump to: